„Tűs kezelés sebészeti beavatkozás nélkül”

Tűs mezoterápia

A mezoterápiás MezoPen a leginnovatívabb eszköz jelenleg hazánkban a bőrfiatalítás és mezoterápia területén. A már jól ismert és kitűnő eredményeiről híres mezoterápiás dermaroller tovább fejlesztett, gépesített változata, melynek használata egyszerű és biztonságos, valamint egy kezelés közben a vendég igényeinek és fájdalom érzetének megfelelően, észrevétlenül tudja változtatni a tű méretét.

A Mezopen kezelések eredményessége két tényezőn alapszik. Az elsődleges hatás az apró tűszúrások következtében létrejövő un. kollagén indukciós hatás (a gyógyulás során 300-400%-al nő a kollagén termelődés) , a másodlagos pedig a mezoterápiás hatóanyagok bevitele által létrejött sejt megújító hatás. Tehát a kezelés a bőröngyógyulásán és a bőrön keresztül történő hatóanyagok célzott bejuttatásán alapszik.

25-30 éves korunk után

 • csökken a faggyútermelődés
 • lassul a bőrváltás
 • pigment rendellenességek lépnek fel
 • a bőr elasztikus rosttartalma csökkent
 • a kollegén tartalom csökkent

A bőr feladata, hogy megvédje testünket a külső behatásokkal szemben, ezért a külsőleg használt krémet hatóanyagait sem engedi felszívódni mélyen, így csak a használt anyag kb. 0,3-1%-a tudsz hasznosulni. Erre a probléma használjuk a speciális masszázsokat, ultrahangot, iontoforézis is például és a kezelések csúcsaként a tűs mezoterápiát. A kezelés során a bőr apró megszúrása átmenetileg áttöri ezt a védőréteget mikrosérüléseket okozunk a bőrön, aminek következtében a bőr természetéből fakadóan regenerációs folyamatokkal válaszol:

 • a bőr őssejtjei osztódni kezdenek
 • a gyógyulási folyamat során a bőr kollagént és elasztint termel (300-400%-al többet mint általában)
 • lecserélődik a kollagén állomány
 • a kötőszövet hidratáltsága megnő

A mezopen kezelés közben az apró mikrotűk szabad szemmel nem látható apró sérüléseket ejtenek a bőr felszínén. Ezek a „sérülések” arra késztetik a bőrt, hogy beindítsa saját öngyógyító mechanizmusát. A regenerációs folyamatok következtében új, hidratált kollagén és elasztin sejtek kezdenek el termelődni, amelyek kulcsfontosságúak a bőr feszessége és rugalmassága szempontjából.

Milyen problémák kezelésére lehet használni a tűs mezoterápiát?

 • Ráncok halványítása
 • Arc, dekoltázs, nyak feszesítése
 • Anti-aging kezelés
 • Tág pórusok összehúzása
 • Aknés hegek eltüntetése
 • Celluit kezelés
 • Striák, terhességi csíkok vékonyítása
 • Pigment foltok halványítása

Hogyan történik a kezelés?

Minden esetben az első kezelést egy személyes konzultáció előz meg, ahol felmérem a bőr állapotát. Ezután pontos tájékoztatást adok a kezelés menetéről, beleértve a várható eredményekről, és a kezelést követő utónápolási tanácsokkal látom el a Vendéget.

A dermapenes kezelést megelőzi egy alaposít tisztítás, elhalt hámsejtek eltávolítása és fertőtlenítés, a dermapen kezelés nagyjából 10-15 percig tart csak (ez kisebb fájdalommal jár), majd egy nyugtató, hűsítő pakolást alkalmazok a bőr megnyugtatása céljából. Így összességében kb. 45 perc a teljes kezelés.

Mennyi idő a regenerálódás? Mire számíthatok?

A bőr 24-48 óráig piros lehet. Így körülbelül 1-2 napra kell számítani, viszont: nincs sebészeti beavatkozás, nincs hegesedés, nincs szükség hosszadalmas regenerációs folyamatra.

Mikor nem végezhető el a kezelés?

Kontraindikációk: herpesz, krónikus bőrfertőzés, influenza, fertőző betegség, láz, véralvadási gondok, rosszindukatú bőrelváltozások, keloid hajlam, ekcéma, rosacea, pikkelysömör, solar keratosis, hámlasztást követő 6 hónap, az alábbi gyógyszerek szedésekor: roacutan, vérhigító, véralvadásgátló, aszpirin; mániás depresszió, pánikbetegség, egyéb fertőző betegségesk (HIV, TB), terhesség, szoptatás.

Hány alkalom szükséges, mikor lesz látható az eredmény?

A mezopen kezeléssel már az első kezelés is látványos eredményt okoz, de a tartós eredmény eléréséhez egy minimum 4 alkalomból alkalomból álló kúra javasolt. Ez azért szükséges, mert a kollagén és elasztin rostok tényleges megújulása csak ismételt kezelések hatására következik be. A kezelések egymás hatékonyságát fokozzák. A teljes hatást az első alkalomtól számított 2-3 hónap múlva tapasztalhatjuk. Ez az idő szükséges ahhoz, hogy az általunk felgyorsított kollagéntermelő és bőrmegújító folyamatok tartós és látványos eredményeket hozzanak. A kezeléseket 10-14 naponta szükséges ismételni.

Mire szükséges ügyelni a kezelést követően?

A mezopen kezelésnél apró, szabad szemmel láthatatlan szúrásokat ejtünk a bőrön, amelyek regenerálódásáig fokozott odafigyelés szükséges. A kúra alatt tilos a szoláriumozás és kötelező a fényvédőkrém használata naponta. A kezelést követő 24 órában kerülendő: izzadás, füst, gőz, uszoda, szauna, napsütés, smink.